...
Rosenoliens egenskaber

Du har nok allerede bemærket det: Jeg ELSKER roser og især i hudpleje!

Duften har en helt speciel virkning på mig. Men det er langt fra det eneste grund. Jeg er vild med roser i hudpleje, fordi roser (især Rosa Damascena) indeholder en hel masse aktive stoffer, der arbejder rigtig godt sammen med alle hudtyper.

Faktisk har de en god effekt på både tør hud, fedtet/uren hud, moden hud og sensitiv hud. De aktive stoffer virker helende, plejende og fugtgivende – og så har de også anti-aging egenskaber.

 

Hvad mere kan man ønske sig?

De aktive stoffer (aromatiske essenser), som du kan læse mere om længere nede i denne artikel, findes i både rosenolie og rosenvand. Rosenolie er en æterisk olie, der udvindes ved dampdestillation, og i samme proces bliver rosenvandet også produceret. Fra rose til olie er en lang og kompliceret proces, og derfor er rosenolie også et temmelig dyrt produkt at tilsætte. Det er derfor, du oftest ser det brugt i high-end hudplejeprodukter. Og det tilsættes altså med god grund. Se rosenolie verdens dyreste æteriske olie

Rosenoliens egenskaber

Hudpleje med rosenolie og rosenvand har nemlig et hav af nyttige egenskaber, der hjælper huden med at genskabe sin naturlige vitalitet og glød. Det er primært de aktive stoffer, bl.a. citral, eugenol, geraniol, linalol, nerol, citronellol og limonene, der bidrager til en smuk og sund hud.

De består af meget små molekyler, som kan trænge ned i hudens fine struktur og virke i dybden. Og de har hver især deres helt særlige funktion:

Citral er en stærkt antibakteriel aromatiske essens, der forbygger bumser og akne. Samtidig er den vigtig for at stimulere cellefornyelsen og en af de stærkeste og bedste essenser til brug i kampen mod fine linjer og rynker. Se også vores prøvesæt  rejsesæt

Eugenol er en stærk antioxidant. Som du nok har hørt, bekæmper antioxidanter frie radikaler i huden. En ophobning af frie radikaler ødelægger huden og øger risikoen for hudkræft. Så skru endelig op for antioxidanterne.

Geraniol bekæmper også de frie radikaler og har vist sig at have en anti-inflammatorisk og antibakteriel virkning.

De øvrige anti-virale og antiseptiske stoffer gør rosenolie til et meget effektivt rensemiddel, der både dræber bakterier og forebygger betændelse.

Rosenoliens særlige egenskaber

Med sine antibakterielle, antiseptiske og anti-inflammatoriske egenskaber er rosenolien altså en enestående gavnlig ingrediens i hudpleje, og det uanset om du døjer med:

• tør hud fine liner og rynker
• akne
• rosacea
• sensitiv hud
• eksem og rødmen.

Rosenvand, som bliver udvundet samtidig med olien i løbet af dampdestilleringsprocessen, er også rigt på naturlige antioxidanter og er, hvad jeg vil kalde et multifunktionelt produkt

Læs mere om, hvad jeg mener med det.

 

 

Kundeservice

Få hjælp til at komme i gang med din skønhedsrutine.

En god hudplejerutine kan du opnå en smukker udgave af dig, forkæl huden og få en stålende glød og frisk teint, med hud i balance.

Få personligt rådgivning fra os og mulighed for hjælp til dine skønhedsbehov.

Kontakt os her