Hudpleje

Hvad er årsagen til tør hud ?

Der er flere grunde til tør hud opstår

Det er et stort spørgsmål mange stiller, der er desværre ikke et svar oftest er det vores vejr forhold. Frost, vind og inde døres klima kan udtørre huden, hudbarrieren kan blive svag og har svært ved at holde fugtniveauet oppe, så huden føles blød og smidigt.

Huden bliver også tør med alderen, det skyldes de naturlige fedtdepoter som reduceres.

Produkter til tør hud 

Der er flere grunde til tør hud opstår

Det er et stort spørgsmål mange stiller, der er desværre ikke et svar oftest er det vores vejr forhold. Frost, vind og inde døres klima kan udtørre huden, hudbarrieren kan blive svag og har svært ved at holde fugtniveauet oppe, så huden føles blød og smidigt.

Huden bliver også tør med alderen, det skyldes de naturlige fedtdepoter som reduceres.

tør hud

Huden mangler Elastin og kollagen

Allerede fra ca 25 års alderen danner huden ikke lige så hurtig Elastin og kollagen, her starter det stille og roligt gradvis at mindste sin blødhed og styrke.

Nogle af de største synder er overdrevet solbadning som ses på huden, solstråler nedbryder kollergen.

Tobaks rygning er heller ikke godt for at bevare en smuk blød hud.

Andre grunde for tør hud er alt for skrabe rense produkter, sæbelignede og op skummende rense produkter kan også udtørre huden og derved har den svært ved at komme i balance igen, opretholde en sundt fugtniveauet og dermed bliver den tør. Er hudbarrieren først ødelagt kan forskellige stoffer letter trænge ind i huden, derved kan der letter opstå allergi eller betændelse.

Hvordan ser tør hud ud?

Hudfarven ændre sig til en grålig tone, den ser skællende ud, nogle får også tørhedsknopper. De meget svære tilfælde af tør hud er en stramheds fornemmelse og helt op til at huden revner, sådan sår kan være meget ubehageligt, som er følge af tør hud, sidst men ikke mindst kan huden klør og følges ubehagelig.

De fleste har størst problemer med tør hud på fingrene og på ansigtet huden.
General er de værste perioder om vinteren og efteråret.

Hvad kan man selv gøre ved tør hud?

Tør hud skal have extra pleje og omsorg, her er det vigtig at anvende serum oli og creme, Rense huden med milde produkter der ikke udtørre huden, gerne et renseprodukt der indeholder gode fugtgivende olie og vitaminer.

 

Hvad styrker huden?

Vitamin E Beskytter huden og binder fugt.
Vitamin B3 den er extrem god til irriteret , fordi den har antiflamatorisk egenskaber som virker mod rødme og tørhed i huden.
D Vitamin er vigtig for huden, som et vigtig ingrediens i hudpleje, når det kommer til at stimulerer kollergen produktionen, og mindske tørheds rynker .
C vitamin er et kraftige antioxidant siges at være en af de gode måder for at forhindre nedbrydningen af huden

Rens din hud morgen og aften

Rens din hud morgen og aften ( Endelig ikke op skummende renseprodukt.) anvend en toner der fugter og serum oli under cremen morgen og aften, 1-2 gange om ugen peeler du den skællede hud med mild og fugtgivende ansigtsmaske. Bliv ved at holde en god hudplejerutine ellers er det ligesom når du vitaminer og stopper vil problemet kort tid efter vende tilbage.

Er der forskel på tør hud hos mænd ?

Mænds hud er forskellig for kvindens hud, og det kan kræve på nogle punkter forskellig hudpleje, derfor er der udviklet hudpleje til mænd, men ens for begge køn er at have en god hudpleje rutine hvor der blandt andet gives fugt til huden, Hvis du som mand vil bibeholde et frisk udseende, kræver det rens morgen og aften, peeling 1-2 gange om ugen og fugte med en creme.

Hvad kan man gøre hvis ens hud er tør?

Tip Gnid ikke huden tør med håndklædet, i stede for dup forsigtigt. Efter badet hvor huden stadig er lidt fugtig kom serum oli på og 1 min sener kom creme ovenpå, tør hud har godt af lag på lag med gavnlige plejende fugtighed creme. Anvend ikke sæbe men en ph venlig rens. Drik rigeligt med vand

Hvorfor bliver huden mere tør med alderen?

Når vi bliver ældre, er der mange ting der forandres ved kroppen. Det er umuligt at undgå at huden og kroppen forandres, men der er kommet mange produkter på Market som gør det muligt at mildne og udskyde visse forandringer.

Derfor ses det tydeligt, den forskellige måde vi ældens på, det kommer også an på hvordan vi har passet på os selv og levet livet. Jo højre vi kommer op i alderen jo tydliger ses forandringer i huden.

Huden bliver mere rynket, tynd, tør, den bliver sart hvis du ikke plejer den godt og få lidt tidliger i åren en god hudplejerutine, derved udskyder du aldring af huden.

En anden faktor er arv i forhold til hudtyper og kvaliteter, se på dine forfædre mor, far og bedsteforældre som også spiller en rolle af ædling af huden.

Så gener har også en stor betydning, uanset hvordan familiens hud ser ud, kan du med fordel tage dit eget valg og pleje huden så godt som muligt hele livet, så det hele udsættes og du undgår tør hud.

Hvorfor bliver huden tynd med alderen?

Når vi bliver ældre dannes hudcellerne en del langsommere, de er meget mere skrøbelige og har meget letter ved at gå til grunde, huden bliver tyndere og mere tør, og derved ender med at blive rynket, når vi kommer op i årende kan man sætte ind med mere pleje til huden så tørhedsrynker mildes.

En anden ting kan være medicin som kan være hårdt for kroppen som svækker immunforsvaret og derved gør huden tynder. Nogle sygdomme kan også gøre huden tynd

Hvordan fugter man huden?

En del toner eller mist er særdeles fugtgivende, og hvis du har tør hud kan dette sprayes på flere gange dagligt, med den kan ikke stå alene, tænk i af bygge lag på lag det vil sige at først renser du så fugter du og sidst er det pleje og næring som er serum og creme.

Hvis du løb af dage føler huden mangler fugt spray da mist på også selv om du anvender makeup, det er tit en mist også kan fikserer makeup mens den fugter. Stadigvæk drik vand så du ikke bliver dehydrer.

Hvorfor skaller min hud?

Huden kan blive tør og skællende fordi tør hud fordamper mere vand fra huden end normalt. Det kan være meget ubehageligt at have tør hud, den klør mere og føles stram.

Råd og tip til at undgå tør hud?

Hvis du vil afhjælpe tør hud er der en del du selv kan gøre. Hver gang du opholder dig i solen brug altid en god solcreme og gerne flere gange løb af dagen, undgå for meget solarium gennem livet. En anden ting er en sund kost og rigeligt med vand.

Undgå lange varme bade og lad være at gnubbe huden tør. Som tidliger skrevet er det godt at starte tidligt i livet med at passe sin hud ordenligt men en fast hudpleje rutine Rens – Fugt- Pleje.

Det kan næsten ikke lade sig gøre at undgå huden og kroppens aldring. Det vil være, næsten umuligt ikke at opleve tør hud på et eller andet tidspunkt i dit liv

Dog kan du udskyde aldringen af din hud, hvis du passer godt på den i løbet af dit liv, og der er flere ting, du kan gøre for at undgå udtørret hud. Huden bliver mere og mere tynd gemmet livet og derved stor sandsynlighed for tør hud, af naturlige årsager mister vi fedtlaget i underhuden, men alt kan dog mildes ved at blive ved at behandle huden med fugt pleje og rens.