...
Hudpleje

Hvad er årsagen til tør hud ?

  Skriv dig op Her glownordic.dk/  – Din vej til naturlig skønhed

Der er flere årsager til, at tør hud opstår.

Mange stiller dette store spørgsmål, men desværre er der ikke altid et klart svar. Oftest skyldes det vores vejrs forhold, såsom frost, vind og det indendørs klima, der kan udtørre huden. Dette kan medføre en svækkelse af hudbarrieren, hvilket gør det svært for huden at opretholde den nødvendige fugt, der gør den blød og smidig.

Samtidig kan huden også blive tør med alderen, da de naturlige fedtdepoter reduceres over tid.

Produkter til tør hud

Der er flere grunde til tør hud opstår

Mange undrer sig over årsagerne til tør hud, men det er ikke altid let at give et entydigt svar. Ofte skyldes det vejrfaktorer som frost, vind og indendørsklima, der kan udtørre huden og svække hudbarrieren, hvilket gør det vanskeligt for huden at bevare sin naturlige fugtighed og elasticitet. Alderdom kan også føre til tør hud, da de naturlige fedtdepoter i huden reduceres over tid.

tør hud

Huden oplever et tab af elastin og kollagen

Allerede fra omkring 25 års alderen begynder huden at producere elastin og kollagen i langsommere tempo, hvilket gradvist mindsker dens blødhed og styrke.

Nogle af de største syndere bag denne udvikling er overdreven solbadning, da solens stråler nedbryder kollagenet. Desuden er tobaksrygning også skadeligt for bevarelsen af en smuk og blød hud.

Tør hud kan også skyldes brugen af for aggressive rensningsprodukter, såsom sæbelignende og skummende rensemidler, der kan udtørre huden og forstyrre dens naturlige balance, hvilket fører til tørhed. Når hudbarrieren først er ødelagt, kan forskellige stoffer lettere trænge ind i huden, hvilket kan føre til allergi eller betændelse. Se mere om den tørre hud 

 

 

.

Hvordan ser tør hud ud?

Hudfarven ændre sig til en grålig tone, den ser skællende ud, nogle får også tørhedsknopper. De meget svære tilfælde af tør hud er en stramheds fornemmelse og helt op til at huden revner, sådan sår kan være meget ubehageligt, som er følge af den tørre hud, sidst men ikke mindst kan huden klør og følges ubehagelig.

De fleste har størst problemer med den tørre hud på fingrene og på ansigtet huden.
General er de værste perioder om vinteren og efteråret.

Hvad kan man selv gøre ved tør hud?

Tør hud skal have extra pleje og omsorg, her er det vigtig at anvende serum oli og creme, Rense huden med milde produkter der ikke udtørre huden, gerne et renseprodukt der indeholder gode fugtgivende olie og vitaminer.

 

Hvad styrker huden?

Vitamin E Beskytter huden og binder fugt.
Vitamin B3 den er extrem god til irriteret , fordi den har antiflamatorisk egenskaber som virker mod rødme og tørhed i huden.
D Vitamin er vigtig for huden, som et vigtig ingrediens i hudpleje, når det kommer til at stimulerer kollergen produktionen, og mindske tørheds rynker .
C vitamin er et kraftige antioxidant siges at være en af de gode måder for at forhindre nedbrydningen af huden

Rens din hud morgen og aften

Rens din hud morgen og aften ( Endelig ikke op skummende renseprodukt.) anvend en toner der fugter og serum oli under cremen morgen og aften, 1-2 gange om ugen peeler du den skællede hud med mild og fugtgivende ansigtsmaske. Bliv ved at holde en god hudplejerutine ellers er det ligesom når du vitaminer og stopper vil problemet kort tid efter vende tilbage.

Er der forskel på tør hud hos mænd ?

Mænds hud er forskellig for kvindens hud, og det kan kræve på nogle punkter forskellig hudpleje, derfor er der udviklet hudpleje til mænd, men ens for begge køn er at have en god hudpleje rutine hvor der blandt andet gives fugt til huden, Hvis du som mand vil bibeholde et frisk udseende, kræver det rens morgen og aften, peeling 1-2 gange om ugen og fugte med en creme.

Hvad kan man gøre hvis ens hud er tør?

Tip Gnid ikke huden tør med håndklædet, i stede for dup forsigtigt. Efter badet hvor huden stadig er lidt fugtig kom serum olie på og 1 min sener kom creme ovenpå, tør hud har godt af lag på lag med gavnlige plejende fugtighed creme. Anvend ikke sæbe men en ph venlig rens. Drik rigeligt med vand

Hvorfor bliver huden mere tør med alderen?

Når vi bliver ældre, er der mange ting der forandres ved kroppen. Det er umuligt at undgå at huden og kroppen forandres, men der er kommet mange produkter på Market som gør det muligt at mildne og udskyde visse forandringer.

Derfor ses det tydeligt, den forskellige måde vi ældens på, det kommer også an på hvordan vi har passet på os selv og levet livet. Jo højre vi kommer op i alderen jo tydliger ses forandringer i huden.

Huden bliver mere rynket, tynd, tør, den bliver sart hvis du ikke plejer den godt og få lidt tidliger i åren en god hudplejerutine, derved udskyder du aldring af huden.

En anden faktor er arv i forhold til hudtyper og kvaliteter, se på dine forfædre mor, far og bedsteforældre som også spiller en rolle af ædling af huden.

Så gener har også en stor betydning, uanset hvordan familiens hud ser ud, kan du med fordel tage dit eget valg og pleje huden så godt som muligt hele livet, så det hele udsættes og du undgår tør hud.

Hvorfor bliver huden tynd med alderen?

Når vi bliver ældre dannes hudcellerne en del langsommere, de er meget mere skrøbelige og har meget letter ved at gå til grunde, huden bliver tyndere og mere tør, og derved ender med at blive rynket, når vi kommer op i årende kan man sætte ind med mere pleje til huden så tørhedsrynker mildes.

En anden ting kan være medicin som kan være hårdt for kroppen som svækker immunforsvaret og derved gør huden tynder. Nogle sygdomme kan også gøre huden tynd

Hvordan fugter man huden?

En del toner eller mist er særdeles fugtgivende, og hvis du har den tørre hud kan dette sprayes på flere gange dagligt, med den kan ikke stå alene, tænk i af bygge lag på lag det vil sige at først renser du så fugter du og sidst er det pleje og næring som er serum og creme.

Hvis du løb af dage føler huden mangler fugt spray da mist på også selv om du anvender makeup, det er tit en mist også kan fikserer makeup mens den fugter. Stadigvæk drik vand så du ikke bliver dehydrer.

Hvorfor skaller min hud?

Huden kan blive tør og skællende fordi tør hud fordamper mere vand fra huden end normalt. Det kan være meget ubehageligt at have tør hud, den klør mere og føles stram.

Tips og råd til at forhindre tør hud

Hvis du ønsker at forebygge den tørre hud, er der flere ting, du selv kan gøre. Når du opholder dig i solen, skal du altid bruge en god solcreme flere gange om dagen og undgå overdreven brug af solarium i løbet af livet. En sund kost og tilstrækkeligt med vand er også vigtigt.

Undgå lange, varme bade og undlad at gnubbe huden tør. Som tidligere nævnt er det en god idé at starte tidligt i livet med at tage ordentlig vare på din hud ved at etablere en fast hudplejerutine med rensning, fugtighed og pleje.

Det er næsten uundgåeligt at undgå hudens og kroppens aldring. På et eller andet tidspunkt i dit liv vil du næsten med sikkerhed opleve den tørre hud.

Dog kan du udsætte aldringsprocessen for din hud ved at tage godt vare på den i løbet af dit liv, og der er flere ting, du kan gøre for at undgå udtørret hud. Som vi bliver ældre, bliver huden mere og mere tynd, hvilket øger sandsynligheden for tør hud. Dette skyldes naturlige årsager som tabet af fedtlaget i underhuden. Men alt dette kan mildnes ved at fortsætte med at behandle huden med fugtighedspleje og rensning som opretholder fugtniveauet.