Hvad er tør hud  Hvad er tør hud

Tør hud er en almindelig hudtilstand, der ofte forekommer om efteråret og vinteren. Det er kendetegnet ved skællende, rød, irriteret og kløende hud . Der er flere faktorer, der kan forårsage tør hud.

En af de primære årsager til tør hud er alder. Med alderen falder antallet af talgkirtler i huden, og evnen til at holde på fugt mindskes. Derudover spiller gener også en rolle, så hvis der er tendens til tør hud i familien, er der en stor sandsynlighed for at opleve det selv. Se hvad udtørre huden

Hvorfor får man tør hud

Om vinteren falder luftfugtigheden både inden- og udendørs, og kulde og blæst virker udtørrende på huden. Brugen af centralvarme kan også bidrage til tør hud. Skiftet mellem et varmt, tørt klima indendørs og det kolde klima udendørs kan forstærke udtørringen .

Filaggrinmutationer kan ses hos nogle mennesker med børneeksem og fiskeskælshud. Filagrin er et protein, der er med til at opretholde en normal hudbarriere. Det har dog ingen indflydelse på behandlingen af tør hud.

Hvad kan man selv gøre mod tør hud

Mangel på fedtstoffer, kaldet lipider, i hudens yderste lag er den grundlæggende årsag til tør hud. Dette forhindrer huden i at holde på væsken, hvilket resulterer i ru hud og udslæt. Brugen af skrappe produkter og sæber til rensning kan fjerne essentielle fedtstoffer og lipider og forværre tør hud.

Når det kommer til pleje af tør hud, anbefales det at undgå skrappe renseprodukter og i stedet bruge en god fugtgivende rens serum toner og fugtighedscreme. Jo flere lag du giver huden jo mere holder den på fugten det kan tage nogle uger at opbygge en sund frisk hud. Se fugtgivende Hudpleje

Det er vigtigt at bemærke, at hvis du oplever tør hud over længer periode og har brug for behandling eller rådgivning, er det altid bedst at kontakte en hudlæge eller en kvalificeret sundhedsperson.

Dette indlæg er lavet ved hjælp af AI og gennemskrevet og fact-tjekket af Lis fra Hudoghårpleje

Kundeservice

Få hjælp til at komme i gang med din skønhedsrutine.

En god hudplejerutine kan du opnå en smukker udgave af dig, forkæl huden og få en stålende glød og frisk teint, med hud i balance.

Få personligt rådgivning fra os og mulighed for hjælp til dine skønhedsbehov.

Kontakt os her