...

Hvorfor bliver mit hår ved med at spalte?

 
Hvorfor spalter håret

Brug varmebeskyttelse 

En af de mest almindelige årsager til hårsplittelse er overbehandling. Det betyder, at du kan have brugt for meget varme, kemikalier eller hårprodukter på dit hår. Hårtørrere, fladjern, krøllejern og andre varmeredskaber kan overophede og tørre dit hår ud i sær af ældre dato, hvilket kan føre til splittelse. Ligeledes kan kemiske behandlinger som farvning, perms eller glatning også føre til hårsplittelse, især hvis de udføres hyppigt eller på allerede beskadiget hår. Se INsight Tørt og skadet hår

 

Hvorfor spalter håret

En anden årsag til hårsplittelse er en mangel på pleje og hydrering. Hvis du ikke børster dit hår regelmæssigt, kan det føre til, at det bliver filtret og derved også beskadiget. Ligeledes kan et hår, der ikke får tilstrækkelig hydrering, blive tørt og skørt, hvilket også kan føre til hårsplittelse. Det er vigtigt at anvende hårplejeprodukter, der er formuleret til at give hydrering og beskyttelse mod yderligere skader. Se Undgå skrøbeligt hår

 

Spis sundt og varieret

En tredje faktor, der kan føre til hårsplittelse, er din diæt. En mangel på næringsstoffer såsom vitaminer og mineraler, der er afgørende for hårets sundhed, kan føre til svagt og beskadiget hår. Fødevarer, der er rige på protein, jern, omega-3-fedtsyrer og vitaminer A og C, kan hjælpe med at fremme sundt hår.

 

Hvorfor spalter håret

For at løse problemet med hårsplittelse er det vigtigt at tage skridt til at reducere overbehandling, øge hydrering og pleje samt spise en sund kost. Derudover kan du overveje at få klippet dit hår jævnligt for at fjerne de beskadigede ender og dermed stoppe yderligere splittelse.

Vask håret rigtigt Start med Mask i de fugtige længder vask kun ved hovedbunde lad det virke afslut med conditioner sådan genopbygger du hårstrået. Ved at tage disse trin kan du forbedre hårets sundhed og udseende og undgå yderligere splittelse.

Dette indlæg er lavet ved hjælp af AI og gennemskrevet og fact-tjekket af Lis fra Hudoghårpleje